Előfizetői tartalom

Privatizálja az állam az M5-öst?

Portfolio
Jövőre várhatóan kivonul az állam az M5-ös autópályát kezelő Alföldi Koncessziós Autópálya (AKA) Zrt.-ből. A sztráda tulajdonviszonyával kapcsolatos rendező döntés nemsokára megszülethet Napi Gazdaság információ szerint, a lebonyolítás módja még nem ismert. Három forgatókönyv is lehetséges, amik különböző módon befolyásolják az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. jövőjét.

Az első szcenárió szerint az állam az ÁAK-on keresztül lehívja opcióját, és a jelenlegi 40 százalékos tulajdona mellé megszerzi az AKA további 60 százalékát. Ezt követően a teljesen birtokában lévő társasággal működteti tovább az M5-öst. Erre szakértők szerint nem sok esély van. A legvalószínűbb forgatókönyv a szakértők szerint, hogy az állam lehívja opcióját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés