Előfizetői tartalom

Hajszálnyival kisebb lehet a 2007-es büdzséfőösszeg a mai szavazások nyomán

Portfolio
Amennyiben a kormány szándékai érvényesülnek: az eredetileg tervezettnél mintegy 15-20 milliárd forinttal kisebb főösszegekkel fogadhatja el az Országgyűlés mai ülésén a 2007. évi költségvetési törvényjavaslatot a Világgazdaság kalkulációi szerint. A Pénzügyminisztérium eredeti tervei szerint az államháztartás kiadásai jövőre bruttó 16 159.3 milliárd, bevételei bruttó 14 406.1 milliárd forintot tehetnek ki. A lap számításai szerint a deficit-előirányzat igen közel eshet a tervezett 1753.2 milliárd forinthoz.

A képviselők ma szavaznak a jövő évi költségvetéshez benyújtott ún. első körös módosító indítványokról, melyek nyomán kialakulnak a büdzsé fő számai. Az egyes fejezetek és tárcák keretösszegei a következő két hét tárgyalásai során már nem változhatnak, csak egyes fejezeteken belüli átcsoportosításról születhet döntés. A bevételi és kiadási főösszeg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés