Előfizetői tartalom

Áfa, kötelező óraszám, végkielégítés - nem bukott el a Gyurcsány-csomag az AB-nél

Portfolio
Az Alkotmánybíróság mai ülésén elutasította azt a beadványt, amely az áfatörvény rendelkezéseit (hatályon kívül helyezték a 15 százalékos áfakulcsot és a kedvezményes termékek listáját tartja alkotmánysértőnek) kérdőjelezte meg. A taláros testület továbbá az alaptörvénnyel összhangban lévőnek minősítette azt, hogy a költségvetési gazdálkodás szigorítása keretében megváltoztatták a végkielégítés és egyéb, a felmentéssel kapcsolatos juttatások kifizetésének szabályait. A testület szerint nem alkotmányellenes a közoktatási törvény olyan irányú módosítása, amely a pedagógusoknak "külön díjazás nélkül" kötelezhetővé teszi heti legfeljebb két többletóra tartását.

A végkielégítésre és egyéb, a felmentéssel kapcsolatos juttatásokra vonatkozó szabálymódosítást úgy ítélte meg az AB, hogy az nem ellentétes sem a jogbiztonság elvével, sem pedig a hátrányos megkülönböztetés alkotmányi tilalmával. A testület ugyanakkor megállapította, hogy a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés