Előfizetői tartalom

A falusi boltokat szorítják ki a hipermarketek?

Portfolio
A harmadik negyedévben folytatódott a kiskereskedelmi üzlethálózat telítődése. A folyamat még erősödött is, hiszen korábban sosem fordult elő, hogy ebben az időszakban csökkenjen az üzletek száma - ezúttal viszont júliustól szeptemberig 780-as csökkenést mért a Központi Statisztikai Hivatal. Ennek hatására a hálózat mérete nem éri el az egy évvel ezelőttit, amire szintén nem volt még példa.

Szeptember végére megyénként átlagosan közel 40-nel csökkent az üzletek száma június végéhez viszonyítva, egyedül Tolna megyében nem történt üzletszám-mérséklődés. A harmadik negyedévi üzletszámcsökkenést alapvetően az együzletes egyéni vállalkozások növekvő ütemű megszűnése idézte elő. Ebben a kategóriában 328-cal mérséklődött az élelmiszer jellegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés