Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha az USA-ban beüt a korrekció?

Portfolio
A világgazdaságban korábban nem tapasztalt mértékű egyensúlytalanság figyelhető meg, amit az USA nagymértékű folyó fizetési mérleg hiánya, és ezzel párhuzamosan különböző felzárkózó és fejlett országok folyó fizetési mérleg többletei tükröznek. Az elkerülhetetlennek tűnő kiigazodás jelentős hatással járhat a világgazdaságban - és Magyarországra is kihat.

A GDP 5 százalékát meghaladó folyó fizetési mérleg hiány még az USA esetében is hosszú távon nagy valószínűséggel fenntarthatatlan. A globális egyensúlytalanságok esetleges korrekciója több módon és számos csatornán keresztül valósulhat meg, amelyek más-más világgazdasági helyzetet teremthetnek - írja friss tanulmányában a Magyar Nemzeti Bank három szakértője....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés