Előfizetői tartalom

Kóka fél éve jelezte, Veres tegnap aláírta

Portfolio
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter még május közepén jelezte, hogy autópálya-beruházási célokra az év során 320 millió eurónyi (kb. 82 mrd Ft-nyi) összegben projekthitelt nyújthat az Európai Beruházási Bank (EIB). Az erről szóló megállapodást tegnap írta alá Veres János pénzügyminiszter Budapesten az EIB alelnökével. A pénzt az M3-as autópálya továbbépítésével kapcsolatos kiadásokra fordítjuk.

Fontos kiemelni, hogy májusban az Állami Autópálya Kezelő Zrt. részleges, tőkeemeléses privatizációjának (tőzsdei bevezetéssel) terve kapcsán még más volt az elképzelés az autópálya-építésekkel kapcsolatos forrásbevonásról (autópályakötvény-kibocsátás, költségvetést ne terheljék a kiadások). Azóta már eldőlt, hogy minden autópálya-építést a költségvetésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés