Előfizetői tartalom

Váratlanul 3.5 éves sorozat szakadt meg az USA-ban - tovább esik a dollár!

Portfolio
A bővülés és a zsugorodás határvonalát képező 50.0 pontnál minimálisan alacsonyabbra: 49.9 pontra esett novemberben a chicago-i feldolgozóipari beszerzési menedzser-index az Egyesült Államokban. Ez jóval elmarad a piac által várt 54.5 pontra emelkedéstől (októberi adat: 53.5 pont). Az index egyébként mintegy 3.5 évig folyamatosan az 50 pontos határ felett mozgott. A sorozat most váratlanul megszakadt.

A feldolgozóipar aktivitását jelző indikátor több fontos alindexe is szerepet játszott a csökkenésben: a foglalkoztatottsági alindex az októberi 57.0 pontról 49.4 pontra zuhant, míg az új megrendelésekre vonatkozó alindex 54.1-ről 52.0 pontra mérséklődött. Az inflációs nyomás enyhülésére vall a bekerülési árakra vonatkozó alindex 62.5-ről 60.2 pontra süllyedése.eurusdcomp...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés