Előfizetői tartalom

Kiemelkedő korrupció árnyéka vetül az orosz gazdaságra - rettegnek a befektetők

Portfolio
Oroszország az 1998-as pénzügyi válság óta eltelt években rendre robosztus ütemben bővült, ennek azonban jelentős részben az olaj volt fő mozgatórugója - írja a Danske Bank elemzői csoportja jelentésében. Ahhoz, hogy az ország fenn tudja tartani az eddig tapasztalt fejlődési tempót strukturális reformokra van szükség. A kapacitás korlátok feloldására élénkülnie kell a beruházási aktivitásnak, amihez a vezetésnek javítania kell a befektetői környezetet a szakértők szerint.

2000 óta az orosz gazdaság éves szinten 7 százalék feletti ütemben fejlődött, aminek motorja főként a belföldi kereslet felívelése volt. A bérek reál értéken évente egytizedükkel emelkedtek minden évben ebben az időszakban, a munkanélküliség eközben a korábban jellemző 10 százalékos szintről 6.6 százalékra mérséklődött. A kedvező folyamat mögött az olaj árfolyama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés