Előfizetői tartalom

Az olajkészletek adhatnak irányt

Portfolio
Kismértében emelkedett reggel a WTI és ICE Brent típusú kőolajok januári jegyzésára. Az olaj árfolyama a 62 dolláros ellenállási szintekhez érkezett, amelynek áttöréséhez nagyobb lendületre volna szükség. Irányt a mai amerikai olajkészlet adatok mutathatnak. Az olaj árának támaszt jelenthet, ha a meteorológusok által jelzett hideg levegő megérkezik az amerikai kontinens fölé, gerjesztve a fűtőolaj iránti keresletet. A Credit Suisse azonban 2.5 dollárral csökkentette 2010-re vonatkozó olajár prognózisát a korábbi 65 dollárról.

A Credit Suisse 62.5 dollárra mérsékelte 2010-es prognózisát a WTI típusú kőolaj tekintetében, a korábbi 65 dolláros szintről. Emellett a befektetési bank 944 pennyről 694.4 pennyre csökkentette a BP, 2346 pennyről 2273.4 pennyre a Royal Dutch Shell, és 66 euróról 63.8 euróra a Total célárfolyamát. Fontos szerep jut az időjárásnak az olaj árfolyamának alakulását tekintve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés