Előfizetői tartalom

Felgyorsulhat a privatizáció Romániában - mi áll még eladás előtt?

Portfolio
A jövő év végéig le akarja zárni a privatizációs folyamatot Románia, ennek érdekében olyan törvénymódosítási javaslatot szorgalmaz a privatizációs ügynökség (AVAS), mely elkerülhetővé tenné az egyes cégek értékesítésének elhúzódását - mondta el a Reuters-nek adott interjújában Teodor Atanasiu, az AVAS új elnöke. Az illetékes olyan törvénymódosítást szorgalmaz, hogy az adott privatizációs tenderen győztes érdeklődő visszalépése esetén közvetlenül a második helyen végzett érdeklődővel folytathassa az AVAS a tárgyalásokat. Jelenleg a győztes visszalépése esetén az egész folyamat újraindul.

Jelenleg az ügynökség mintegy 1000 állami vállalat privatizációjával foglakozik, amelyek összértéke mintegy 15%-át teszi ki azon cégek teljes részvény kapitalizációjának, amelyekben az állam is tulajdonos. Az AVAS idén 120 céget tervezett értékesíteni, melyből eddig 100 eladása már meg is valósult. Jövőre 64 olyan cég kerül eladósorba, amelyekben az állam a többségi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés