Előfizetői tartalom

Nem telik el nap új csúcs nélkül

Portfolio
Új, tonnánként 34,100 dolláros csúcsra tört a nikkel árfolyama a délelőtti órákban, illetve a cink is soha nem látott 4,580 dolláros szintekre erősödött. Az árfolyam emelkedésében az alacsony szinteken álló készletek és a kínálati oldal gyengesége játszák a főszerepet. A többi bázisfém árfolyama nem mutatott jelentős változást, kivárás tapasztalható a hosszú hétvégéről visszatérő amerikai kereskedők megjelenése előtt.

A délelőtti csúcsdöntést korrekció követte, miután az LME raktárkészletei kisebb, 588 tonnás növekedést mutatott a nikkel készletek tekintetében. Ezzel a készletek 6,942 tonnás szinten állnak, ami alacsonynak tekinthető, pláne ha azt is hozzátesszük, hogy ennek 30%-a nem elérhető a piac számára. A Triland Metals brókere, Roy Carson szerint az árfolyam emelkedése inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés