Előfizetői tartalom

Gáz-lázban ég az APEH - Kinek jár támogatás?

Portfolio
Az APEH illetékesei egyelőre nem tudják megmondani, hogyan kell kiszámolni a gázfogyasztás támogatásához a jövedelmet, miután még tanulmányozzák a rendeletet. A negatív választ az Index munkatársai kapták, amikor a sokakat érintő kérdést az adóhivatalnak feltették. A jogszabály szerint péntektől már feladhatók az igénylések az államkincstár részére.

A gázfogyasztás támogatásáról szóló rendelet szerint az igénylés benyújtása előtti három hónap nettó jövedelmét átlagolva kaphatjuk meg a havi egy fogyasztási egységre jutó jövedelmet, majd ez alapján döntik el, jár-e támogatás. A három havi jövedelem kiszámítása azonban korántsem olyan egyszerű feladat, mint első látásra tűnik. Egyelőre azonban még azt sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés