Előfizetői tartalom

Fordulat jöhet az olaj piacán?

Portfolio
A Morgan Stanley nem változtatott érdemben a hosszú távú olajárprognózisain annak ellenére, hogy a fekete arany árfolyama jelentősen alatta maradt legutóbbi előrejelzéseiknek. A Calyon sem módosított korábbi optimista előrejelzésein legfrissebb, heti elemzésében. A Morgan Stanley elismeri, hogy túlságosan optimista volt a két hónappal ezelőtti várakozásainak készítésekor, és azt is elárulja, hogy miért.

A Morgan Stanley két hónappal ezelőtt 69.6 dolláros átlagárat prognosztizált az olajra a negyedik negyedév tekintetében, azonban jelenleg (félúton) 58 dolláron tartózkodunk. Ennek okai elsődlegesen a kínálat jelentős kiesésének elmaradása, a vártnál alacsonyabb kereslet mértéke. Előre tekintve két időhorizontot kell figyelnünk. Rövid távon az árfolyamok emelkedésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés