Előfizetői tartalom

60 dollár felett az olaj árfolyama

Portfolio
Ismét a 60 dollár feletti szinteken tartózkodik a WTI típusú olaj januári határidős árfolyama. Az emelkedés hátterében az állhat, hogy a szaúdi olajminiszter Ali al-Naimi egy interjújában kijelentette, hogy országa, a világ legnagyobb olajkitermelője, támogathatja az OPEC egy esetleges második kitermelés csökkentését.

Az OPEC-nek következő, december 14-ei nigériai ülésén tovább kell csökkentenie kitermelését, hogy az árfolyamokat stabilizálni tudja, nyilatkozta a Bloomberg-nek Tetsu Emori, a Mitsui Bussan Futures nyersanyagpiaci stratégája. Tobin Gorey, a Commonwealth Bank of Australia elemzője szerint a következő időszakban tovább folytatódhat a sáv mozgás. A kulcs tényező az árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés