Előfizetői tartalom

Londoni elemzők a kamatról - újra 282-ig száll az euró?

Portfolio
A hétfői tartási döntés és az inflációban lefelé mutató kockázatok miatt változtattunk kamatprognózisunkon: már nem számítunk további kamatemelésre az MNB-től - írja tegnapi feltörekvő piaci kitekintőjében Szentiványi Nóra, a JP Morgan londoni elemzője. A szakértő - aki 25 bp-os emelésre számított a hétfői kamatdöntéskor - úgy látja, hogy lényegében elfogadható a jegybank tartási döntése is és 2007 második felében a jelenlegi 8%-os kamatszint 75-100 bp-tal történő csökkentésére számít.

Továbbra is azt várjuk, hogy bekövetkezik egy 25 bp-os kamatemelés Magyarországon, bár a hétfői döntés növeli annak esélyét, hogy befejeződött a kamatemelési ciklus. Az, hogy a forint erősödése meglátásunk szerint túlzott, illetve a gazdasági növekedés húzóereje a belső kereslet felől az exportra tevődik át, gyengébb forintot kíván - írta Zsoldos István, a Goldman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés