Előfizetői tartalom

Veres: nem volt más járható út, nem úszhatunk meg két nyugdíjkérdést (2.)

Portfolio
Nem volt olyan makroszámítás, amely azt jelezte volna, hogy az adóterhelés növelése nélkül meg lehetett volna lépni a kiigazítást, túl nagy volt ugyanis annak szükséges mértéke - mondta Veres János pénzügyminiszter a KPMG mai adókonferenciáján. Az adóemelésekkel az elmúlt évek adóintézkedéseinek hatását kellett korrigálni - tette hozzá.

Az adóemeléseket azért sem lehetett elkerülni, mivel a kormány a kiigazítások előtt eldöntötte, hogy az egyensúlyjavítás nem érinti érdemben a nyugdíj- és szociális rendszereket. A pénzügyminiszter azonban a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban jelezte: nem fogunk megúszni olyan kérdéseket sem, amelyek eddig nem kerültek a kormány elé: ilyen a korhatár és az indexálás megváltoztatása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés