Előfizetői tartalom

Mit kell beszámítani a gázártámogatáshoz szükséges jövedelem-kimutatásba?

Portfolio
"Mindent" - hangzott a tömör válasz Veres János pénzügyminisztertől a portfolio.hu azon kérdésére, hogy a gázár-támogatás igénybe vételéhez a jogosultságot megelőző 3 havi nettó egy főre jutó jövedelembe milyen jövedelmeket kell beszámítani. Pótlólagos kérdésünkre, hogy ez a 13. havi nyugdíjra, illetve a prémiumokra (stb.) is vonatkozik-e, Veres megismételte válaszát. Hozzátette: már elérhető a miniszteri rendelet, melyben a gázártámogatási kérdőív tartalma egyértelműen bemutatja, hogy hogyan kell az önbevallás útján kiszámolni az egy főre eső jövedelmet.

A pénzügyminiszter elég rövid választ adott kérdésünkre, mégis pontatlanra sikerült. A rendelet egyértelműen kiveszi a 13. havi nyugdíjat. A mindenbe a miniszter feltehetően ezt nem értette bele, amint ezt utólag a József Nádor térről kollégái is megerősítették.Kapcsolódó cikkünk2006.11.21 08:19 Nem éppen családbarát lesz az új gázár-támogatási rendszer2006.11.17...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés