Előfizetői tartalom

Hamecz: Nem olyan rossz a konvergenciaprogram...

Portfolio
Erős túlzás lenne azt állítani, hogy ma Magyarországon létezik akár egy vázlat a hosszú távú finanszírozhatóságot biztosító, a gazdasági hatékonyságot nem veszélyeztető, munkavállalásra ösztönző oktatási vagy egészségügyi rendszerről, amely még a társadalom által elvárt igazságossági kritériumoknak is megfelel - mondta Hamecz István, a jegybank ügyvezető igazgatója a HVG-nek adott interjújában.

Hamecz a reformok nehézségeivel kapcsolatban megjegyezte: Svédországban tíz évig tartott, míg létrejött a közmegegyezés a nyugdíjrendszerről, pedig a pártok őszintén erre törekedtek. Igaz, ott egy teljesen új rendszert dolgoztak ki, nekünk viszont már rendelkezésre állnak használható nemzetközi példák. A sikerhez persze az is kell, hogy Magyarországon véget érjen a Kopits...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés