Előfizetői tartalom

Ismét 60 dollárnál az olajár

Portfolio
Kismértékben gyengült az olaj ára a ma reggeli kereskedés során, miután tegnap az NYMEX-en 2.3%-ot erősödött a januári határidős WTI árfolyama, a 60 dolláros szint felett zárva. Az árfolyam emelkedésében az alaszkai Valdez kikötő olaj szállítmányainak szüneteltetése és az olajtársaságok kitermelésének csökkentése állhat.

A piac továbbra is az 58-62 dolláros szintek között tartózkodhat a Reuters által megkérdezett elemzők szerint. Az alaszkai Valdez-ben a rossz időjárás miatt kell szüneteltetni az olaj szállítmányokat. A Trans Alaska Pipeline napi 800,000 hordós kapaciásai 25%-ra estek vissza. A Bloomberg által megkérdezett Tetsui Emori, a Mitsui Bussan Futures elemzője szerint a csővezeték jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés