Előfizetői tartalom

Egy cinkes sztori részletei

Portfolio
A több mint egy évig tartó folytonos monetáris szigorítást a FED ezév augusztásában szakította meg, utat engedve a pénztömegeknek a tőkepiacok és alternatív befektetések felé. A bázisfémek közül egyesek hamar képesek voltak talpra állni a májusi visszaesést követően, így a nikkel mellett a cink árfolyama is új történelmi csúcsra emelkedett. A cink piacán eufórikus hangulat alakult ki, az árfolyam napról napra új történelmi csúcsra emelkedett, aminek köszönhetően az elmúlt egy év legjobban teljesítő nemesfémévé vált az árfolyam közel megháromszorozódásával. Az emelkedés okaira és a száguldás fenntarthatóságára kerestük a választ.

Mire használják, kik termelik. A cink árfolyamának emelkedésében elsősorban az alacsony szintre apadó készletek, továbbra is robosztus kereslet és a magas kapacitáskihasználtság játszanak főszerepet. A befektetők ezen tényezők alakulását figyelik, és ha a kereslet-kínálat egyensúlya erősen elbillen a fogyasztói oldal felé, akkor vadul vásárolni kezdenek. A jegybank szerepe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés