Előfizetői tartalom

Bokros Lajos: kulturális, civilizációs romlásban vagyunk

Portfolio
Nem államcsőd vagy pénzügyi csőd fenyeget minket, hanem a leszakadás - mondta Bokros Lajos, a CEU professzora a Magyar Nemzeti Bank konferenciáján tartott előadásában. A volt pénzügyminiszter szerint a növekedést a hatalmas ikerdeficit gátolja, jövőre pedig a kiigazítással tetézve Magyarország lesz a leglassabban növekvő feltörekvő gazdaság.

A szakértő újra kitért a szerkezeti reformok fontosságára és rámutatott: folyamatosan romlik a közszolgáltatások színvonala és hozzáférhetősége, ami a társadalmi szolidaritást is rombolja. Ördögi körben vagyunk, hiszen mindez aláássa a közteherviselési morált, adócsalásra ösztönöz és táptalaját képezi a korrupciónak, így egyenesen vezet a kulturális és civilizációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés