Előfizetői tartalom

A büdzsé hiánya miatt aggódik az IMF

Portfolio
Hasonlóan a régió legtöbb országához, Csehországban is robosztus gazdasági bővülés, és egy ciklikus felívelés figyelhető meg az IMF szakértői szerint. Ez az elmúlt évek reformjainak, valamint a kedvező európai konjunktúrának, illetve az ország az unióba való folyamatos integrálódásának köszönhető. A költségvetési politikával azonban Csehország esetében is elégedetlenek a szakértők, és további reformokat javasolnak a nyugdíjrendszer és egészségügy területén annak érdekében, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a gazdaság.

A Nemzetközi Valutaalap szakértői szerint a cseh gazdaság 2007-ben is az idei robosztus növekedéshez képest minimálisan lassul majd, így továbbra is a potenciális feletti ütemben fejlődik majd. A legfrissebb adatok szerint a GDP a második negyedévben 6.2 százalékkal.Az elemzők hozzátették, a növekedés motorja a belföldi kereslet lesz, de fűti a gazdaságot a külgazdasági kereslet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés