Előfizetői tartalom

225 milliárdot kellett volna befizetni, de... - aggódjunk-e 2007-ben?

Portfolio
Az elmúlt öt évre vonatkozóan mintegy 225 milliárd forintot kellett volna befizetni ajándékozási illeték jogcímen az illetékhivataloknak, ha mindenki bevallotta volna, hogy mikor milyen visszafizetési kötelezettség nélküli támogatást, vagy ingyen (pénz)eszközt kapott - hívja fel a figyelmet az APEH adataira hivatkozva a Napi Gazdaság.

Az ajándékozási illetékbevétel a magánszemélyek, illetve vállalkozások közötti ügyletek közterhéből áll össze, domináns részét utóbbi tranzakciók tennék ki. Ilyen közteher vonatkozik a cégcsoporton belüli ingyenesnek mondott pénzeszközátadásra is, csakhogy ezt az elmúlt 15 évben a cégek rendszerint "elfelejtették". A Pénzügyminisztérium ugyanakkor 1991 óta számol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés