Előfizetői tartalom

Nem lehet népszavazást tartani a tandíjról

Portfolio
A kormányprogram lényeges elemét támadja, ezért alkotmányellenes a tandíj - hivatalos nevén fejlesztési részhozzájárulás, fer - kérdésében ügydöntő népszavazást tartanai - határozott tegnap esti ülésén az Országos Választási Bizottság. A Fidesz és a KDNP "hétigenes" népszavazási kezdeményezéséből egy kérdés tehát elvérzett. Egy másik kérdést, az egészségügyi intézmények állami tulajdonban tartásáról szóló kezdeményezést ugyanakkor hitelesítette az OVB.

A fer az intézményeknél maradó forrást jelent, azaz közvetlenül nincs költségvetési hatása az OVB döntésének. Ugyanakkor közép- és hosszú távon a fer közvetetten abba az irányba mutat, hogy az állam felsőoktatással kapcsolatos (főként beruházási) kiadásai mérséklődhetnek. Az OVB egyébként a hét kérdésről külön-külön alakítja ki álláspontját. Az ellenzéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés