Előfizetői tartalom

Nem éppen családbarát lesz az új gázár-támogatási rendszer

Portfolio
Abban az esetben, ha egy támogatásra jogosult családba gyermek születik, és ennek következtében a család kedvezőbb támogatási sávba kerülhetne, a változtatás csak a rákövetkező év január elsején léphetne életbe, mivel az évközbeni sávmódosítást nem engedélyezi a jogszabálytervezet - értesült a Magyar Hírlap az új gázár-támogatási rendszer hátteréről. A dolog másik oldala ugyanakkor az, hogy ha egy addig nem támogatott családba születik gyermek, akkor azonnal hatályba vehetnék a támogatást.

A lap kiemeli, hogy az sem nevezhető családcentrikusnak, hogy az első két kiskorú gyermek "fajlagos támogatási értéke" csak 0.8-et tesz ki (a harmadiktól kezdve minden további gyermek fejenként 0.7-et "érne"), míg a családban az egyik felnőtt szorzója az egy főre jutó jövedelem kiszámításánál 1-et, míg a másodiké csak 0.9-et tesz ki. Ezért van az, hogy egy két felnőttből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés