Előfizetői tartalom

Korrekció az olaj piacán - Meddig tarthat?

Portfolio
Kismértékben emelkedett az olaj árfolyama az elmúlt napokban elszenvedett visszaesést követően. Az amerikai WTI januári határidős árfolyama 0.7%-kal erősödött, a Brent spot árfolyama pedig 2.8%-ot erősödött. Az emelkedés betudható a korábbi napok csökkenését követő korrekciónak is, amit az alaszkai olajcső kapacitásainak csökkentése katalizált.

A nagy szél miatt az alaszkai Valdezben levő olajkikötőt le kellett állítani hétfőn. Ennek hatására a Trans Alaska Pipeline napi 800,000 hordós kapaciásai 25%-ra estek vissza. Az OPEC sz olaj árának további esése miatt a következő, decemberi nigériai ülésén további kitermelés csökkentést fog bejelenteni. A Nemzetközi Energia Ügynökség elnöke, Claude Mandil szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés