Előfizetői tartalom

Miért maradt szinten a kamat? Itt az MT közleménye

Portfolio
A részben meglepő mai kamatdöntést követően az új közzétételi rend alapján délután 3 órakor vált elérhetővé az MNB oldalán a Monetáris Tanács közleménye a döntés hátteréről. Időközben Járai Zsigmond MNB-elnök a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a testület több tagja szerint a kamatemelési ciklusnak még nem feltétlenül van vége. Az alábbiakban az MT-közleményt változatlan formában közöljük.

Kapcsolódó cikkünk2006.11.20 14:50 Járai: nem biztos, hogy vége van a kamatemelési ciklusnak"A Monetáris Tanács az infláció rövidtávon várt további jelentős emelkedését követően annak fokozatos csökkenésére számít. Mindazonáltal a jelentésben foglalt feltételek mellett az áremelkedés üteme várhatóan a teljes előrejelzési horizonton meghaladja a középtávú 3%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés