Előfizetői tartalom

Járai a Gyurcsány-ötletről - még nagyobb szufficit kellene

Portfolio
Az Inflációs jelentésben felvázolt gazdasági pálya a most ismert információkon alapul, ez idővel érdemben módosulhat - mondta Járai Zsigmond. Egy évvel korábban is feltételezett a jegybank egy utat, ehhez képest lényeges a változás. Járai szerint a Gyurcsány Ferenc által felvetett ötlet, miszerint 2008-tól csak szufficites elsődleges egyenleggel lehetne a költségvetést elfogadni nem elég szigorú. A jegybank elnöke még tovább menne, az egész büdzsé legalább nullszaldóssá tételét szorgalmazza. Ez nagyjából 4-5 százalékos GDP-arányos elsődleges szufficitet jelentene.

Kapcsolódó cikkünk2006.11.20 14:41Újraértelmezték a tanácstagok az előrejelzést - nagyon szoros volt a szavazás2006.11.20 14:50Járai: nem biztos, hogy vége van a kamatemelési ciklusnak

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés