Előfizetői tartalom

Előrelépés az APEC-találkozón - aláírták az orosz-amerikai megállapodást

Portfolio
Aláírta a vietnámi Hanoiban az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Fórum (APEC) csúcstalálkozóján George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a két ország nemrég bejelentett kereskedelmi megállapodását. A találkozó után elfogadásra került Hanoi Cselekvési Terv több fontos elemet tartalmaz a kereskedelmi kapcsolatok, valamint a biztonságpolitika területén.

A zárónyilatkozatban az országok vezetői felkérték az illetékeseket, készítsenek tanulmányt egy ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezetre, majd a következő találkozón (amit jövő szeptemberben, Sydneyben tartanak) számoljanak arról be. A kereskedelem liberalizásának erős szándékát jelzi az is, hogy a tagok közöt teljes volt az egyetértés a dohai forduló felélesztésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés