Előfizetői tartalom

Zuhanó olajár, hanyatló olajcégek

Portfolio
Jelentős, 4.25%-os mértékben esett tegnap az amerikai NYMEX-en jegyzett WTI típusú kőolaj decemberi határidős jegyzésára. A fekete arany árfolyama megállás nélkül esett nap végéig, és 56.26 dolláron zárt, amire 17 hónapja nem volt példa. Az esést a földgáz kínálatának várakozások feletti emelkedése okozhatta, melynek hatására 4.5%-ot estek a földgáz jegyzések. Az esésben a magas szinten álló olajkészletek, az alapok eladásai és az enyhe időjárás játszák a főszerepet.

A szakértők többsége a már korábban is ismert, az olaj árát negatívan befolyásoló fundamentális tényekkel magyarázták a tegnapi jelentős esést. Abban szerepe volt az enyhe időjárásnak a téli fűtési szezon előtt, a lassuló amerikai gazdaságnak. Egyesek szerint a bázisfémek piacán az elmúlt hét sorűn tapasztalt visszaesés mostanra gyűrűzött be az olaj piacára.Az amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés