Előfizetői tartalom

Lassan bővülő amerikai feldolgozóipar

Portfolio
A tegnap este megjelent philadelphiai Fed által közzétett jelentés két hónapi zsugorodás után újra erősödést mutat a feldolgozóiparban. A felmérésből készített index az elemzői előrejelzésekhez közeli értéket vett fel, novemberben 5.1 pont lett. Az adatok bontásának vizsgálata azonban megerősíti az amerikai gazdaság lassulását.

Az év első feléhez képest látványosan rosszabb képet jelez a feldolgozóipari index. Novemberben ugyan újra bővülő ágazatot jelez, ugyanakkor a részmutatókat vizsgálva vegyesebb képet kapunk. Az új megrendelések almutatója -3.7 pontra zuhant az előző havi 13.7 pont után, ami mellett a foglalkoztatottság is csökkent, novemberben 0.2 pont lett az előző havi 9.4 után. Ezek meglehetősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés