Előfizetői tartalom

Járai: ha szerencsések vagyunk, akkor ...

Portfolio
"A jelenlegi magyar konvergencia-program nem vezet el az euró-bevezetéshez. Előbb, vagy utóbb egy újabb tervre lesz szükségünk" - jelentette ki tegnap késő délután a Frankfurtban tartózkodó Járai Zsigmond. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint "ha szerencsések vagyunk, akkor teljesíteni tudjuk a 2013-2014-es euró-bevezetésre vonatkozó piaci várakozásokat" - számolt be a Reuters.

Piaci szakértők hosszú idő után a szeptember elsején benyújtott konvergencia-programot tartották az első hiteles kormányzati dokumentumnak, ami a költségvetési helyzetről, illetve a kilátásokról szólt. Később a 2007-es kbüdzsé a programmal lényegében összhangban, és konzervatív tervezéssel készült el. Ugyanakkor pl. a konvergencia-program és az új Nemzeti Fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés