Előfizetői tartalom

Bejelentették a gáz- és távhőár-támogatási rendszer átalakításának részleteit

Portfolio
A sajtóban már megjelent hírekkel összhangban az öregségi nyugdíjminimumot alapul véve 5 részre szakad januártól a szociális alapú gázár-támogatási rendszer, miközben önmagában a gáz ára nem fog emelkedni januártól. Gáz- és távhőár-támogatást kap az a háztartás, ahol az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum (önym) 3.5-szeresét, azaz a havi 93905 forintot - jelentette be a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

A távhőár-támogatási rendszer átalakítása az öregségi nyugdíjminimum, mint alap tekintetében a gáztámogatáshoz hasonlóan alakul. A szélsőséges eseteket is figyelembe véve a támogatotti körben 11%-os árcsökkenéstől 33%-os áremelkedésig teljed az intézkedések hatása, míg a nem támogatotti körben "előfordulhat szélsőséges esetben, hogy több tíz százalékos áremelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés