Előfizetői tartalom

Átalakul a kórházi ellátás rendszere - melyek a főbb változások?

Portfolio
Nettó értelemben mintegy 9 ezerrel csökken a kórházi ágyak száma 2007. március 31-ig - derül ki a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón kiadott összefoglaló alapján. Az új ellátórendszernek négy szintje lesz (kiemelt és területi kórházak, járóbeteg-központok és háziorvosok). Molnár Lajos szerint az átalakítások nem járnak kórházbezárásokkal és egészségügyi leépítésekkel sem. A rendelkezésre álló pénz mennyiségének változatlansága mellett a színvonal javítása a cél.

"A magyar egészségügyben nem az a baj, hogy sokan vagyunk, hanem az, hogy kevesen" (egészségügyi szakdolgozókból) - mondta. Az ellátásban mutatkozó nagy területi különbségek csökkentését szeretnék elérni. Eközben "nem tudjuk garantálni, hogy mindenki ugyanazon a helyen fog dolgozni, mint eddig" (pl. lakássszerzési, átképzési, letelepedési támogatás járhat az átköltözőknek)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés