Előfizetői tartalom

Utolsó kamatemelésére készülhet az MNB - Enyhe korrekció várható a forintpiacon

Portfolio
A kedden megjelent októberi inflációs adatok, illetve a forint folytatódó erősödése lényegében nem változtattak azon a portfolio.hu által már hétfőn jelzett piaci várakozáson, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa jövő hétfőn újabb 25 bázisponttal 8.25%-ra emelheti az irányadó kamatot. Az azonban lényeges változás az egy hónappal ezelőtti várakozásokhoz képest, hogy a piaci szereplők többsége szerint a novemberi lesz a jegybank kamatemelési sorozatának utolsó lépése - derül ki az általunk tegnap délután 18 hazai és külföldi piaci szereplő megkérdezésével végzett felmérésből. A kamatdöntés november 20-án 14:00-kor jelenik meg, és ekkor válik ismertté a friss inflációs jelentés is.

Míg egy hónappal ezelőtti körképünkben az idei év végére 8 szakértő 8.50%-os, 7 megkérdezett 8.25%-os irányadó rátát várt (a többiek 8.0% és 9.25% közötti szintet mondtak), addig a tegnapi felmérésben 7 piaci hozzáértő számított 8.25%-os és 5 választ adó 8.50%-os rátára (a többiek 8.00 és 8.75% közötti értékekre számítanak, azaz egy hónap alatt érdemben szűkült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés