Előfizetői tartalom

Meglepően kevés tőke áramlik az USA-ba

Portfolio
Váratlanul kevés tőkeáramlott az amerikai gazdaságba szeptemberben. A külföldiek nettó értékpapír-vásárlása ugyanis mindössze 53.7 milliárd dollárt tett ki abban a hónapban, és a megelőző havi adatot is lefelé módosította Pénzügyminisztérium. Szeptemberben ezek alapján a mérséklődő külkereskedelmi deficitet sem fedezte, ami 64.3 milliárd dollárt tett ki.

Augusztusra eredetileg rekord szintű tőkeáramlást jelentettek, amit most a Pénzügyminisztérium alaposan lefelé módosított 97.1 milliárdra, júliusra pedig mindössze 33 milliárdnyi beáramlás jutott. Így a nettó értékpapír-vásárlás három hónap átalágban sem fedezi a külkereskedelmi deficitet.A publikálásban technikai jellegű változtatás is történt: szeptemberben a rövidtávú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés