Előfizetői tartalom

Magyarországon van a Moody's küldöttsége - mi tudható?

Portfolio
A Moody's nemzetközi hitelminősítő intézet küldöttsége Magyarországon van - erősítette meg az információt a portfolio.hu kérdésére Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke a tárca által tartott államháztartási sajtótájékoztatón. Hozzátette: "semmi különleges dologról nincs szó, rendszeresen érkeznek delegációk a hitelminősítőktől", tegnap egy másik hitelminősítő illetékese is hazánkban járt.

Mint ismert: a Moody's leminősítést valószínűsítő negatív kilátást fogalmazott meg az A1-es fokozatú magyar hosszú lejáratú deviza államadósságra, amely 3-3 fokozattal kedvezőbb, mint a rivális S&P és Fitch besorolása. A hitelminősítő itt tartózkodásával és a negatív kilátással "kapcsolatban nem tudok mondani semmit" - tette hozzá Pichler.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés