Előfizetői tartalom

"It's alive!" - Zöld utat kapott a "Frankeinstein-direktíva"

Portfolio
Tegnap délután elfogadta az Európai Parlament is a sokat vitatott szolgáltatói liberalizáció végleges törvénytervezetét, így az utolsó jogi akadálya is elhárult annak életbelépése elől. Az eredetileg "Frankenstien direktívaként" több mint két és fél éves kemény vitát kiváltó szabályozás életbeléptetésére a tagállamoknak három év áll rendelkezésükre.

A korábbi belső piaci biztosról elnevezett Bolkenstein-dirketvát 2004-es megjelenésekor széles körű ellenszenv fogadta, egyesek úgy tartják még az európai közös alkotmánya bukásában is jelentős szerepe volt. Ellenzői által ekkor kapta a "Frankeinstein-direktíva" nevet. A Bizottság célja a szabályozással, hogy a szolgáltató szektorban megvalósulhasson az Unió egyik alapelve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés