Előfizetői tartalom

Hogyan alakult az infláció? - USA-előzetes

Portfolio
Érdemes lesz ma délután az amerikai makrogazdasági adatokra figyelni, mivel minden inflációs, mind pedig reálgazdasági szempontból fontos adatok érkeznek, és piacmozgató hatásuk lehet. Előbb az októberi fogyasztói inflációról kapunk képet, amivel párhuzamosan a heti munkapiaci jelentés jelenik meg, később amerikai tőkeáramlási, majd ipari termelési adat érkezik. Este pedig a legfrissebb Philadelphiai felmérést publikálják.

Fogyasztói maginfláció (hó/hó): 0.2% A FED kamatdöntőinek aggodalmát leginkább kiváltó folyamat, hogy a maginfláció idén alaposan megemelkedett, és bőven a komfortzóna felső határa felett található. A headline inflációban ugyanakkor jelentős zuhanást hozott az energiahordozók árcsökkenése, és ez októberben is így lehet elemzők szerint, a konszenzus 0.3 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés