Előfizetői tartalom

Fontos nap a mai - Merre megy az arany árfolyama?

Portfolio
Kismértékben gyengült az arany árfolyama a nyitást követően, majd a jegyzések a tegnapi zárószintig kúsztak vissza. A befektetők a mai amerikai inflációs adatok publikálása előtt kivárnak, míg az árfolyamoknak támaszt jelent az indiai ékszerkészítőktől érkező kereslet. Szakértők szerint az ipari felhasználás által támasztott kereslet a következő hónapokban is erős maradhat.

Ha a mai napon megjelenő októberi inflációs adatok a várakozásoknál kisebb mértékű emelkedést mutatnak, az arany piacán negatív hangulat bontakozhat ki. Ha azonban az inflációs nyomás emelkedéséről adnak ma számot, az arany továbbra is vonzó lehet, mivel kedvező fedezeti lehetőséget nyújt az infláció növekedése ellen. A harmadik negyedéves indiai kereslet az arany...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés