Előfizetői tartalom

Enyhülő fogyasztói infláció az USA-ban (3.)

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően az energiaár alakulása októberben is lefelé húzta az inflációt az Egyesült Államokban. A legfrissebb adatok szerint ugyanis az elmúlt hónapban 0.5 százalékkal voltak alacsonyabbak az árak a tengerentúlon, mint egy hónappal korábban. Az üzemanyag- és élelmiszerárak ingadozását kiszűrő magindikátor ugyanakkor 0.1 százalékos emelkedést jelez. Mindkét adat kedvezőbb lett azonban a vártnál, és enyhülő inflációs nyomásra utal.

Második hónapja csökkennek az árak az Egyesült Államokban, ami főként a csökkenő energiaáraknak köszönhető. Ennek megfelelően az éves infláció is jelentősen lassult az elmúlt hónapokban az augusztusi 3.8 százalékos ütemről 1.3 százalékra októberben. Ez 2002 júniusa óta a legalacsonyabb érték, és bőven alatta maradt a piac által várt 1.7 százalékos bővülésnek.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés