Előfizetői tartalom

230 milliárdos novemberi államháztartási deficitprognózis a PM-től (2.)

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően 52.4 milliárd forintos hiánnyal zárt októberben az államháztartás (helyi önkormányzatok nélküli a pénzforgalmi szemléletű deficit), szemben a Pénzügyminisztérium 62.8 milliárd forintos prognózisával. A vártnál kedvezőbb októberi teljesítés mögött a tb-alapok vártnál nagyobb többlete, illetve az állt, hogy a vártnál kedvezőbben alakultak bizonyos adóbevételek is - mondta el a mai államháztartási sajtótájékoztatón Várfalvi István, a tárca államtitkára. A PM novemberre 230.4 milliárdos pénzforgalmi szemléletű deficitprognózist fogalmazott meg, melyből 60 milliárd forint adósságátvállalást jelent.

A szakállamtitkár emlékeztetett, hogy megnyílt a jogi feltétele annak, hogy az NA Zrt. 352 milliárdos adósságát még az idén átvállalja az állam. (Novemberben a jelzett módon 60, decemberben 292 milliárdot tesz ki az átvállalás). A tranzakció csak a pénzforgalmi hiányszámot érinti, azaz 352 milliárddal megnöveli. Csökkent a hiányelőrejelzés Az egész évre jelzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés