Előfizetői tartalom

Mit mutathatnak ma az olajkészletek?

Portfolio
Nem mozdult el érdemben tegnapi zárószintjéről a Brent típusú kőolaj spot árfolyama. A jegyzések 56.25 dolláron állnak, míg a tegnapi záró 56.79 dollár. A piac kivár a mai napon publikálásra kerülő múlt heti amerikai olajkészlet adatok előtt. Az olaj árfolyamának támaszt adhat, hogy az OPEC elnöke a decemberi ülésen történő kitermelés csökkentés lehetőségéről beszélt.

"Sok OPEC tagország hiszi, hogy a piacon még mindig nem sikerült helyre állítani az egyensúlt, ezért a decemberi ülésen további kitermelés csökkentés mellett kell határozni. Én úgy érzem, a hangulat egy újabb csökkentés mellett szól." - mondta Edmund Daukoru OPEC elnök, írja a Reuters. A következő OPEC ülésre december 12-én Nigériában kerül sor. A Reuters által megkérdezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés