Előfizetői tartalom

Mikor fordul az amerikai kamattrend?

Portfolio
A mai napon kerül nyilvánosságra a FED legutóbbi, október 25-i ülésének rövidített jegyzőkönyve. Az alapkamat szintjét az előző két üléshez hasonlóan nem változtatta meg a Nyíltpiaci Bizottság, az ott elhangzott érvek azonban a legfrissebb adatokkal párosulva befolyásolhatják a piaci kamatvárakozásokat. Érdemes ezért áttekintetni, milyen folyamatok zajlottak le a közelmúltban az Egyesült Államokban.

A döntést követő kommentár kiemelte a magas maginflációt, amely továbbra is aggodalmat okoz a jegybankárok körében (egy tag ezért emelést is javasolt). A kamatmeghatározók által leginkább figyelemmel követett személyes fogyasztási kiadások árindexe szeptemberben ugyan minimálisan enyhült, azonban még így is bőven meghaladja az intézmény "komfortzónájának" felső korlátját....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés