Előfizetői tartalom

A gyógyszeripar Magyarországon - kiugró termelékenység

Portfolio
A magyar gyógyszeripari alkalmazottak termelékenység tekintetében az európai élmezőnyben vannak és Írország után Magyarország az egyik legkedvezőbb befektetési helyszín ebből a szempontból. Egységnyi hozzáadott érték előállítása Magyarországon az egyik "legolcsóbb" az Európai Unióban, és még a jelentősen alacsonyabb munkabérrel rendelkező Romániát és Bulgáriát is megelőzzük e tekintetben - áll az ICEG kutatóintézet legfrissebb ágazati jelentésében.

Nemzetközi összehasonlításban a hazai gyógyszeripari munkabérek - az ország fejlettségével összhangban - az alacsonyabb bérű országok csoportjához tartozik. Ennek ellenére a hazai gyógyszeripari bérek az új tagországok közül a második legmagasabb Szlovénia mögött. Azonban még így is csupán a negyede a hazai munkaerő költsége a "listavezető" Dániához képest. Ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés