Előfizetői tartalom

Jelentősen hűlt a termelői árnyomás az USA-ban (2.)

Portfolio
Jelentősen lecsökkent az inflációs nyomás termelői árak felől az Egyesült Államokban. Októberben az ipari termelői árak ugyanis 1.6 százalékkal csökkentek az előző év azonos hónapjához képest. Ebben ugyan jelentős szerepe volt az üzemanyagárak csökkenésének, ugyanakkor az ilyen termékek körét kihagyó magindikátor is lassult, és 0.6 százalékos drágulást mutat éves szinten.

Októberben 1.6 százalékkal voltak alacsonyabbak a termelői árak az Egyesült Államokban, ami 5 éve a legalacsonyabb havi szintű esés. Nagy szerepet játszott ebben az energiahordozók 5.0 százalékos olcsóbbodásának, azonban a magindikátor is 0.9 százalékos csökkenést mutat, ami azt jelzi, hogy más oldalról is enyhült a termelői árnyomás a gazdaságban. A piaci szereplők által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés