Előfizetői tartalom

Fékező, de még mindig robosztus német növekedés

Portfolio
A vártnál jobban lassult a német gazdaság a harmadik félévben a legfrissebb adatok tükrében, azonban összességében javulhat a kép, ugyanis az első félévi adatok felfelé módosultak. A júliustól augusztusig terjedő időszakban 0.6 százalékkal volt magasabb a kibocsátás a szezonálisan kiigazított számok szerint a megelőző három hónapot felölelő időszakhoz képest, az második negyedévben a bővülés 1.1 százalékot tett ki.

A naptári hatástól megszűrt adatok 2.8 százalékos éves bővülést mutatnak az előző évhez képest, ami minimálisan magasabb az előző negyedévi értéknél (2.7%).Az elemzők kiemelik, továbbra is robosztusnak tekinthető a német gazdaság növekedése, az első és második negyedéves adatokat ugyanis felfelé módosította a statisztikai hivatal. A külkereskedelem dinamikusan bővül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés