Előfizetői tartalom

6.3%-os infláció - jöhet az újabb kamatemelés? (3.)

Portfolio
2006. októberben az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0.5% volt, 2005. októberhez viszonyítva pedig 6.3%-kal növekedtek az árak - közölte a KSH. Az éves árnövekedés mértéke hajszálnyival haladta meg a portfolio.hu 6.2%-os konszenzusát. Idén, az első tíz hónapban, átlagosan 3.4%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában. Októberben az árak eleősorban a ruházati termékeknél illetve a földgáz esetében nőttek, az inflációt lassította az üzemanyagárak 5%-os csökkenése. Az év/év maginflációs mutató 4.4%-ot tett ki.

A növekedésből gyakorlatilag minden nagy árucsoport kivette a részét. Továbbra sincs korrekció az élelmiszeráraknál, ahol az áfa-emelés elhúzódó hatása is közrejátszhatott abban, hogy immár 12 százalékos az áremelkedés. Hiába erősödött az utóbbi időben az árfolyam, úgy tűnik, még az ezt megelőző jelentős kurzusgyengülés befolyásolja az importtermékek áralakulását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés