Előfizetői tartalom

Tiszta képet kapunk - szinte minden kiderül a héten

Portfolio
Forgalmas hét elé nézünk makrogazdasági szempontból, amelyben mind a hazai részről, mind pedig uniós és amerikai részről fontos mutatókkal ismerkedhetünk meg. Magyar vonatkozásban a holnapi reggel lesz a legérdekesebb, hiszen akkor publikálja a Központi Statisztikai Hivatal az októberi inflációs, illetve harmadik negyedévi GDP-adatokat, amelyek jelentős piacmozgató hatással bírnak. Előtte még a mai nap érdemes lehet figyelni az Alkotmánybíróság határozatára a házipénztáradóval kapcsolatban. Szerdán az ipari termelési adatokról kapunk képet, csütörtökön pedig előbb a keresetek, később pedig a költségvetéssel kapcsolatos hírek lehetnek érdekesek.

A közép-kelet-európai régió egyéb országaira szerdán érdemes figyelni, mivel akkor szlovák fogyasztói árak, illetve lengyel GDP-adat érkezik. Ahogy hazánk esetében, az euró-övezetnél is a kedd lehet a legfontosabb nap, akkor lát napvilágot ugyanis Németország és az euró-zóna GDP-növekedés adata, valamint a gazdasági későbbi alakulására jó előrejelzéssel bíró német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés