Előfizetői tartalom

Stagnálhat az olaj ára?

Portfolio
A pénteki kereskedés során 2.6%-ot esett az amerikai WTI típusú kőolaj decemberi határidős árfolyama. A Brent határidős jegyzések a mai napon kismértékben emelkedtek, jelenleg a 60 dolláros szinteken állnak a jegyzések. Az olaj árának esése annak tudható be, hogy a Nemzetközi Energia Ügynökség egymás után harmadszorra csökkentette az olaj iránti keresletre vonatkozó ezévi prognózisát.

A Nemzetközi Energia Ügynökség a kínai fogyasztás visszaesése miatt csökkentette az olaj iránti kereletre vonatkozó prognózisát. A prognózisok szerint a 2006-os napi kereslet átlagosan 84.49 millió hordós lehet, ami 80,000 hordóval alacsonyabb az egy hónappal korábbi becsléshez képest. A Bloomberg által megkérdezett Tobin Gorey, a Commonwealth Bank of Austria elemzője szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés